Studenţii teologi şi-au cinstit ocrotitorii
Publicat de Viorel Vladucu   
Luni, 30 Ianuarie 2017 19:31

CaptureOcrotitorii învăţământului teologic, Sfinţii Trei Ierarhi, au fost cinstiţi şi în Oltenia. Cu prilejul sărbătorii celor trei corifei ai ortodoxiei, luni, 30 ianuarie 2017, studenţii teologi craioveni s-au rugat împreună cu mai mulţi ierarhi ai Bisericii noastre în paraclisul mitropolitan Maica Domnului – Dudu din municipiu.

După cum ne-a transmis pr. Gheorghe Cioiu de la Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Craiovei, slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de:

•Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei;

•Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului;

•Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei;

•Preasfinţitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei şi Romanaţilor;

•Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Momentele dedicate ocrotitorilor învăţământului teologic au continuat în sala de festivităţi a Centrului de restaurare, conservare patrimoniu şi vizualizare al Arhiepiscopiei Craiovei cu o întrunire festivă.

Manifestarea a debutat cu o evocare a vieţii şi, în special, a învăţăturilor lăsate moştenire de cei trei mari ierarhi ai Bisericii noastre. Alocuţiunea a fost susţinută de pr. prof. Ioniţă Apostolache. Apoi a urmat prezentarea activităţilor şi rezultatelor obţinute, la nivel academic, de Facultatea de Teologie din Craiova în anul 2016 şi a proiectelor pentru anul 2017, de către decanul Facultăţii, părintele conf. univ. dr. Răzvan Stan.

În cuvântul rostit cu acest prilej, IPS Părinte Irineu, a evidenţiat bucuria duhovnicească prilejuită de sărbătoarea Sfinţilor Trei Ierarhi.

În această ambianţă de rugăciune, de cântare sfântă şi de comuniune frătească, aducem cinstire Sfinţilor Trei Ierarhi şi-i rugăm să ne fie şi în continuare ocrotitori şi mijlocitori înaintea Părintelui Ceresc, a evidenţiat IPS Irineu.

La eveniment a fost prezent şi prof. univ. dr. Cezar Spânu, Rectorul Universităţii, care a declarat că se raportează la instituţia academică din Cetatea Băniei ca la un corp al cărui suflet este Facultatea de Teologie.

În continuare, Corul Facultăţii de Teologie a susţinut un scurt concert de muzică psaltică, sub bagheta părintelui prof. Adrian Maziliţa.