Slujire arhiereascã la parohia Meris, protopopiatul Baia de Aramă
Publicat de Viorel Ianasi   
Luni, 08 Octombrie 2007 03:00
1.1_mer.JPGSâmbătă, 06 octombrie 2007, Prea Sfinþitul Pãrinte Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei a slujit Sfânta si Dumnezeiasca Liturghie în biserica din satul Leurda, filie a parohiei Meris, protopopiatul Baia de Aramã.
Prezenta Prea Sfintiei Sale la aceastã parohie s-a datorat invitatiei fãcute de cãtre pãrintele Vâlceanu Gheorghe, preot paroh al parohiei Meris si a credinciosilor din aceastã parohie de a sãvârsi slujba de sfintire a troitei ridicate in satul Leurda în cinstea eroilor cãzuti pe câmpurile de luptã pentru apãrarea tãrii noastre.
În timpul Sfintei Liturghii, la momentul rânduit de 1.1.2_mer.JPGSfânta noastrã bisericã, Prea Sfintitul Pãrinte Nicodim a hirotonit pe tânãrul teolog Dumitru Alin Stelian întru diacon pe seama parohiei Traian, protopopiatul Vânju Mare.
Dupã otpustul Sfintei Liturghii, Prea Sfintitul Pãrinte, însotit fiind de un ales sobor de slujitori si numerosi credinciosi în frunte cu reprezentantii autoritãtilor locale, au mers în centrul satului Leurda, pentru a oficia sfintirea troitei.1.1.4.JPG Dupã slujba de sfintire a troitei celei noi, Prea Sfintia Sa a sãvârsit slujba de pomenire a eroilor români cãzuti pe câmpurile de luptã pentru apãrarea tãrii noastre.
În încheiere, Prea Sfintitul Pãrinte Episcop a tinut un cuvânt de învãtãturã despre rolul Sfintei Cruci în viata credinciosilor.
Ziua de prãznuire s-a încheiat cu o agapã frãteascã oferitã de pãrintele paroh invitatilor prezenti.