Slujire arhierească la hramul mănăstirii Jiana
Joi, 01 Septembrie 2016 15:17

generalaJoi, 1 septembrie, când Biserica Ortodoxă face prăznuirea Sf. Simeon Stâlpnicul, mănăstirea Jiana a îmbrăcat hană de sărbătoare. În această zi Sfânta Liturghie a fost oficiată de Prea Sfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaei, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi. Răspunsurile liturgice au fost date de protopsalţii Catedralei Episcopale din Drobeta Turnu Severin. După Sfânta Liturghie s-a săvârşit parastas pentru ctitori.

În cuvântul de învăţătură, ierarhul mehedinţenilor a explicat celor prezenţi semnificaţiile începutului de an bisericesc iar părintele stareţ Augustin a vorbit despre modelul de vieţuire duhovnicească al Sf. Simeon Stâlpnicul.

*

Când a primit târnosirea (27 mai 2013), biserica paraclis a fost așezată sub ocrotirea Sf. Simeon Stâlpnicul. Sfântul locaş a fost ridicat într-un singur an (mai 2012-mai 2013), de către actualul stareț al mănăstirii, părintele protosinghel Augustin Dragomir. nfiinţarea mănăstirii Jiana s-a aprobat în şedinţa Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Olteniei din data de 28 mai 2008. S-a hotărât ca mănăstirea să primească hramul ,,Sf. Mc. Iuliu Veteranul”, ca mănăstire de călugări, sub jurisdicţia Episcopiei Severinului şi Strehaiei, urmând a funcţiona în cadrul Protoieriei Vânju Mare.


DSC 4665  DSC 4677  DSC 4684

 

DSC 4692  DSC 4697  DSC 4652