Slujbă arhierească în parohia Negoieşti
Sâmbătă, 02 Februarie 2008 21:56

play_negoiesti.jpg         În duminica a XXXII-a după Rusalii, PS Nicodim a slujit Sfânta Liturghie în biserica cu hramul ,,Sfântul Mare Mucenic Dimitrie" din parohia Negoieşti - protopopiatul Baia de Aramă.
 {playerflv}http://www.episcopiaseverinului.ro/video/stiri/2008/februarie/stire_negoiesti.flv|480|380|#000000|false{/playerflv}       

           Păstorită de părintele Sabin Bivolaru, parohia a devenit de sine stătătoare în anul 1998, data până la care a fost alipită la parohia Padeş din judeţul Gorj.

         Cele peste 200 de familii din această comunitate au aflat despre slujba arhierească ce avea să se săvârşească în data de 03 februarie şi au dorit să-l întâmpine pe păstorul lor aşa cum se cuvine. A fost o împreună-împărtăşire de rugăciune, simţire şi de cuvânt, într-o atmosferă duhovnicească.

         În cadrul Sfintei Liturghii a fost hirotonit întru diacon tânărul teolog Ioan Grigorie Mincu, pe seama parohiei Grozeşti, protoieria Strehaia.

         Cu binecuvântarea PS Episcop Nicodim, cuvântul de învăţătură a fost ţinut de părintele Viorel Vlăducu, cel care a tâlcuit evanghelia acestei duminici. La finalul Sfintei Liturghii, ierarhul nostru a dorit să amintească credincioşilor despre Sfântul şi Dreptul Simeon, accentuând faptul că se cade a avea grijă şi a respecta pe cei bătrâni, îndemnându-i pe cei prezenţi să-i viziteze pe aceştia, ca de altfel şi pe cei în suferinţă, care au nevoie de mângâiere sufletească.

________________________________________________________

 

poza%201%20negoiesti.JPG

________________________________________________________

poza%202%20negoiesti.JPG

___________________________________________________
poza%203%20negoiesti.JPG

________________________________________________________

poza%204%20ng.JPG

_______________________________________________________

poza%205%20negoiesti.JPG

 

 

 

           A consemnat Pr. Viorel Vlăducu, consilier mass-media.