Sfinţirea Paraclisului „Sf. Apostol Andrei” din parohia Calea Târgu – Jiului
Sâmbătă, 01 Decembrie 2007 18:34

 

  1.JPGVineri, 30 noiembrie 2007, Prea Sfintitul Pãrinte Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei, înconjurat fiind de un ales sobor de preoti si diaconi, a sãvarsit slujba de  sfintire a paraclisului  parohiei Calea Târgu – Jiului din Mun. Drobeta Turnu Severin, ce va purta hramul ,,Sfântul Apostol Andrei". Este singurul loc de închinăciune din Mehedinţi care este aşezat sub purtarea de grijă a ,,celui Întâi chemat la apostolie” de către Mântuitorul Iisus  Hristos.

 

   Acest paraclis a fost amenajat la demisolul bisericii aflate în construcţie, biserică ce a fost închinată 2.JPGSfântului Ioan Gură de Aur, de la a cărui naştere în ceruri se împlinesc anul acesta 1600 de ani.            Piatra de temelie a Bisericii ,,Sfântul Ioan Gură de Aur” a fost pusă pe 10 iunie a.c., iar a doua zi, în data de 11 iunie, sub directa coordonare a PS Nicodim, peste 70 de preoţi, cantareţi şi lucrători de la Centrul Eparhial au participat la săparea şi turnarea fundaţiei. În numai cinci luni de zile, cu ajutorul Bunului Dumnezeu şi prin osteneala părintelui Căpitănescu Adrian, preot paroh al parohiei Calea Târgu  - Jiului, precum şi a unor credincioşi cu suflet mare din municipiul nostru  au reuşit ridicarea demisolului acestui sfânt lăcaş de cult ce va fi folosit ca paraclis până la terminarea construirii bisericii. 

    Numeroşi credincioşi au participat la această slujbă de sfinţire a noului paraclis, precum şi la prima Sfântă Liturghie oficiată în acest locaş, de către un ales sobor de preoţi şi diaconi, în frunte cu Prea Sfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei.

   3.JPGLa sfârşitul Sfintei Liturghii Prea Sfinţitul Părinte Episcop a felicitat pe părintele paroh, precum şi pe toţi cei care din obolul său au făcut ca, într-un timp record, credincioşii din zona Calea Târgu – Jiului din Mun. Drobeta Turnu Severin, să aibă un locaş de închinăciune, îndemnându-i ca în continuare să lucreze cu aceeaşi râvnă la zidirea noului locaş închinat Sfântului Ioan Gură de Aur. La rândul său, părintele Căpitănescu Adrian, preotul paroh al acestei nou înfiinţate parohii a mulţumit tuturor celor ce s-au implicat în construirea demisolului bisericii, Secretariatului de Stat pentru Culte, pentru sprijinul financiar acordat, precum şi Prea Sfinţitului Părinte Episcop, care, cu timp şi fără timp , a fost prezent  la lucrările de construire a bisericii din parohia Calea Târgu – Jiului.

 

 

Binecuvinteazã Doamne pe cei ce iubesc podoaba casei Tale si răsplateste cu milele Tale cele bogate pe cei ce s-au ostenit şi se ostenesc  la zidirea  Sfântului Locas.

 

A consemnat Arhid. Ciprian Mocanu, Secretar Eparhial.