Sfinţirea noii clădiri administrative a Centrului Eparhial
Sâmbătă, 29 Decembrie 2007 12:11

   În după amiaza zilei de 26 decembrie 2007, când prăznuim pe Cuv. Nicodim cel Sfinţit de la Tismana, Prea Sfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi strehaiei a oficiat slujba de sfinţire a noii clădiri administrative a Episcopiei Severinului şi Strehaiei, precum şi a Sălii de festivităţi "Mitropolit Nestor Vornicescu" a Centrului Eparhial.

   La acest eveniment au participat toţi preoţii care slujesc la bisericile din Mun. Drobeta Turnu Severin şi din împrejurimi, alături de doamnele preotese, ostenitorii Centrului Eparhial, precum şi angajaţii celor cinci protopopiate din eparhia noastră în frunte cu părinţii protopopi.

   După săvârşirea slujba de sfinţire, Prea Sfinţitul Părinte a ţinut un cuvânt în care a arătat necesitatea acestei clădiri, subliniind atât modul dificil în care şi-au desfăşurat activitatea ostenitorii Centrului eparhial, care au fost nevoiţi să lucreze mai mulţi într-un birou, dar şi greutăţile întâmpinate în construirea şi amenajarea noilor birouri administrative ale Episcopiei Severinului şi Strehaiei. De asemenea, Prea Sfinţia Sa a mulţumit tuturor celor care au contribuit la amenajarea acestor birouri administrative precum şi la construirea Sălii de festivităţi "Mitropolit Nestor Vornicescu".

   Aceste manifestări s-au încheiat cu agapa frăţească oferită tuturor invitaţilor prezenţi.

 

A consemnat Arhid. Ciprian Mocanu, Secretar Eparhial.