Sfinţire de clopot şi concert de colinde la Drobeta Turnu Severin
Duminică, 11 Decembrie 2016 12:06

DSC 8425Sâmbătă, 10 decembrie, corul Kinonia a susţinut primul concert de colinde din preajma Sfintelor Sărbători ale Crăciunului. Momentul a fost prilejuit de slujba de sfinţire a clopotului bisericii cu hramul ,,Sf. Ilie” din Drobeta Turnu Severin. Cu acest prilej, ierarhul locului, părintele episcop Nicodim a aşezat la inimile credincioşilor îndemnuri şi cuvinte duhovniceşti.

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Nicodim, corul Kinonia a susţinut  primul concert de colinde. Sub genericul ,,O, ce veste minunată!”, corala Episcopiei Severinului şi Strehaiei a prezentat celor prezenţi o suită de colinde psaltice, coral armonice, precum şi colinde din Mehedinţi şi din zona Ardealului.

Parohia ,,Sf. Ilie” din Drobeta Turnu Severin deserveşte zona de vest a municipiului, biserica primind de curând târnosirea. Prin implicarea credincioşilor a fost achiziţiionat un clopot necesar unei bunei funcţionării a activităţii bisericeşti. Piatra de temelie la noua biserică a fost pusă în 1991. Slujba de târnosire a noii biserici a avut loc în data de 20 iulie 2014, în ziua hramului. Parohia este prezentă şi în spaţiul virtual, având o pagină de prezentare pe internet, unde credincioşii au acces la informaţii utile despre biblioteca parohială, programul liturgic, părinţii slujitori sau ierarhul locului.


DSC 8405  DSC 8429  DSC 8435

 

DSC 8437  DSC 8410  DSC 8420