Sfânta Liturghie - nădejdea oamenilor înaintea lui Dumnezeu
Luni, 17 Octombrie 2016 20:28

128018 preasfintitul nicodim1Sfânta Liturghie este centrul cultului divin și cea mai înaltă lucrare pe care o poate săvârși omul pe pământ. Ea este nădejdea credincioșilor pentru revărsarea milei lui Dumnezeu pe pământ.

Cu aceste gânduri în suflet, ierarhul nostru a îndemnat permanent pe preoți să săvârșească Sfinte Liturghii, nu numai în duminici și sărbători, ci și în celelalte zile. Îndemnul acesta, Chiriarhul nostru l-a așezat mai întâi în viața Preasfinției Sale prin Sfintele Liturghii săvârșite atât în sărbători și duminci, cât și în celelalte zile.

Dorința ierarhului mehedințenilor de a-I sluji lui Dumnezeu s-a materalizat prin Sfintele Liturghii din zilele de miercuri și vineri săvârșite în Catedrala Episcopală. În ziua de marți, săvârșește Sfânta Liturghie în Paraclisul Facultăţii de Teologie din Craiova, cu prilejul prelegerii cursului de Patrologie pentru studenții teologi. De asemenea, în ziua de sâmbătă, Preasfințitul Episcop Nicodim săvârșește Sfinte Liturghii în sfintele mănăstiri din Eparhia Severinului și Strehaiei, în special pe perioada Postului Sfintelor Paști.

Și pentru că, de curând în incinta Reședinței Eparhiale s-a amenajat un paraclis, în celelalte zile (luni și joi), atunci când timpul îngăduie, părintele episcop săvârșește Sfânta Liturghie, având alături angajați din Centrului Eparhial.