Sfânta Liturghie arhiereascã la parohia Fântânile Negre, Protopopiatul Vânju Mare
Marţi, 06 Noiembrie 2007 02:00
1.1.1_fant_bis.JPG Duminicã, 4 noiembrie 2007, Prea Sfintitul Pãrinte Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei a slujit Sfânta Liturghie la parohia Fântânile Negre din Protopopiatul Vânju Mare.
Încã din zorii zilei, credinciosii din satul Fântînile Negre au sosit în numãr mare la bisericã pentru a întâmpina pe Întâistãtãtorul Eparhiei.
1.1.1_fant_bad,.JPGLiturghie a fost sãvârºitã în frumoasa bisericã a acestei parohii mehedintene. La finalul Sfintei Liturghii, Prea Sfintitul Pãrinte si-a exprimat bucuria de a fi in mijlocul credinciosilor din satul Fântânile Negre, iar Dl. Constantin Bãdoiu, Directorul Santierului Naval Orsova, fiu al satului si ctitor principal al acestui locas de inchinare a prezentat pe scurt istoria construirii acestei biserici.
 
Dupã terminarea Sfintei Liturghii, Prea Sfintitul Nicodim, alãturi de preotii si diaconii prezenti a binecuvântat locul unde urmeazã a se construi noua clopotnitã a 1.1.1_fant_clopot.JPGacesti parohii. Cu acest prilej, Dl. Constantin Bãdoiu a oferit pãrintelui Pacioagã Iorgu, preot paroh al parohiei Fântânile Negre, un sprijin financiar pentru ridicarea clopotnitei in valoare de 5000 RON.
Ziua de prãznuire s-a încheiat cu o agapã frãteascã oferitã de preotul paroh tuturor invitatilor prezenti.
 
 
A consemnat Arhid. Ciprian Mocanu, Secretar Eparhial