Se împlinesc patru ani de la sfinţirea bisericii de la Puţinei
Vineri, 02 Septembrie 2016 10:58

DSC 0012Pe 2 septembrie, se împlinesc patru ani de la momentul sfinţirii bisericii din satul Puţinei, filie a parohiei Halânga. Întreaga suflare creştinească a trăit atmosfera de sărbătoare prilejuită de popasul pastoral pe aceste meleaguri al Întâistătătorului Eparhiei Severinului şi Strehaiei, Preasfinţitul Părinte Nicodim.

La slujba de sfinţire s-au rânduit cele două hramuri ale bisericii, Sfinţii Martiri de la Niculiţel şi Sfinţii Împăraţi cei întocmai cu Apostolii, Constantin şi mama sa, Elena. Cu acel prilej, ctitorii şi făcătorii de bine ai lăcaşului de cult au primit hrisoave de recunoştinţă din partea ierarhului.

Târnosirea noii case a Domnului va rămâne cu siguranţă în conştiinţa credincioşilor, prin faptul că ei niciodată n-au avut biserică, fiind nevoiţi să parcurgă câţiva kilometri pentru a ajunge la biserica din Halânga. Piatra de temelie a sfântului locaş a fost pusă în anul 2006, de atunci şi până la momentul sfinţirii lucrările au fost coordonate de părintele Marius Ion Porumbel.

DSC 0004