S-a resfinţit biserica de la Meriş
Luni, 19 Septembrie 2016 08:25

DSC 5625Duminică, 18 septembrie 2016 părintele episcop Nicodim a săvârşit slujba de resfinţire a bisericii de la Meriş. Cu acest prilej a acordat hrisoave de recunoştinţă mai multor credincioşi ai parohiei care au contribuit la refacerea şi împodobirea lăcaşului de închinăciune.

Datorită numărului mare de credincioşi prezenţi la acest moment imprortant din viaţa parohiei, ierarhul mehedinţenilor a săvârşit Sfânta Liturghie lângă sfântul locaş.

Biserica de la Meriş poartă hramul „ Sf. Ier. Nicolae si Sf. Mc. Gheorghe” şi a fost zidită intre anii 1878-1887. Între anii 1979-1982 a fost restaurată pictura şi a fost resfinţită. Întrucat, cu trecerea timplului, sfântul locaş de închinăciune a suferit degradări atât în interior cat şi în exterior, între anii 2012-2016 au avut loc, prin contributia bunilor enoriaşi ai parohiei o serie de lucrari dupa cum urmeaza: - consolidarea temeliei bisericii; - s-a refacut fatada; - s-a refacut acoperisul si s-a pus invelitoare de cupru; -   s-a restaurat pictura in pridvor si draperia in biserica; - s-au refacut medalioanele cu hramurile bisericii in mozaic; -   s-a pus centrala pe lemne; - s-a schimbat policandru; - s-a schimbat dusumeaua care era putrezita si s-a pus parchet; - s-a vopsit tamplaria; - s-a contruit o magazie pentru lemne; - s-a construit un spatiu pentru biblioteca si cancelarie parohiala şi         s-a refacut instalatia electrica.

Aceste eforturi deosebite au fost realizate prin implicarea preotul paroh Vilceanu Gheorghe.


DSC 5623  DSC 5644  DSC 5678