RESFINTIREA BISERICII PAROHIEI CRĂGUIEŞTI, PROTOPOPIATUL DROBETA TURNU SEVERIN NORD
Luni, 19 Noiembrie 2007 16:18

craguiesti_video.jpg         Duminică, 18 noiembrie 2007, Prea Sfintitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei, înconjurat fiind de un ales sobor de preoti si diaconi, a săvarsit resfintirea bisericii cu hramul „ Adormirea Maicii Domnului”  din parohia Crăguieşti, protopopiatul Drobeta turnu Severin Nord.

 

{playerflv}http://www.episcopiaseverinului.ro/video/stiri/noiembrie/resfintire_craguiesti.flv|480|360|#000000|false{/playerflv}

        bis.%20craguiesti%20.JPG    Lucrările de construire a bisericii din parohia Crăguieşti au început în anul 1892, cu binecuvântarea P.S. Atanasie, Episcop al Râmnicului Noului Severin,  lucrările finalizându-se în anul 1898.

            Biserica a fost restaurată între anii 1940-1944, însă din pricina intemperiilor si a trecerii vremii, ajunsese într-o stare avansată de degradare, necesitând reparatii urgente.

Astfel în decursul anilor 2003- 2007, cu ajutorul Bunului Dumnezeu s-au realizat la staruinta preotului paroh Şapcă Radu Cosmin  si cu sprijinul Consiliului parohial si al credinciosilor, lucrări ample de restaurare a picturii din interiorul bisericii, precum şi lucrări de reparaţii exterioare ale Sfântului Locaş.

Încununarea ostenelilor preotului paroh si a credinciosilor acestei parohii s-a făcut prin slujba de resfintire săvarsită de Prea Sfintitul Nicodim, înconjurat fiind de un multime%20craguiesti.JPGales sobor de slujitori.

După slujba de resfintire s-a săvârsit Sfânta si Dumnezeiasca Liturghie în biserica acestei parohii, care a devenit neîcăpătoare pentru credinciosii prezenti la acest eveniment important din viata parohiei.  

La finalul Sfintei Liturghii  părintele paroh  Şapcă Radu Cosmin, a multumit Prea Sfintitului Pãrinte Nicodim, pentru dragostea si pãrinteasca purtare de grijã, precum si tuturor celor care, din obolul lor, au ajutat la refacerea şi înfrumusetarea acestui sfânt locaş.

iconom.JPGCa răsplată pentru efortul si munca depuse pentru renovarea acestui sfânt locas, dar si ca un îndemn de a lucra pe mai departe cu toată râvna pentru Biserica noastră strămoşească, Prea Sfintitul Părinte Nicodim a acordat părintelui paroh Şapcă Radu Cosmin  rangul de iconom.

Ziua de prăznuire s-a încheiat cu agapa frătească oferită de părintele paroh invitatilor prezenti.

 

„Binecuvintează Doamne pe cei ce iubesc podoaba casei Tale!”

 

A consemnat Arhid. Ciprian Mocanu, Secretar Eparhial.