RESFINTIREA BISERICII PAROHIEI BISTRITA, PROTOPOPIATUL DROBETA TURNU SEVERIN SUD
Luni, 22 Octombrie 2007 03:00

1.3_bistr..JPGDuminicã, 21 octombrie 2007, Prea Sfintitul Pãrinte Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei, înconjurat fiind de un ales sobor de preoti si diaconi, a sãvarsit resfintirea bisericii cu hramul „Înaltarea Domnului” din parohia Bistrita, Protopopiatul Drobeta Turnu Severin Sud.Încã din zorii zilei, numerosi credinciosi din satul Bistrita si din împrejurimi, în frunte cu Dl. primar Gheorghe Alexandrescu au asteptat sosirea Întâistãtãtorului Eparhiei.

1.5_bistr.JPGPregãtitã în straie de sãrbãtoare parohia Bistrita, având în frunte pe vrednicul preot Ion Stefan care cu multã ostenealã si-a împlinit visul, dupã cuvintele sfinþiei sale de a reface biserica în care slujeste cu atâta dragoste de peste 28 de ani.

Încununarea ostenelilor preotului paroh si a credinciosilor acestei parohii s-a fãcut prin slujba de resfintire sãvarsitã de Prea Sfintitul Nicodim, înconjurat fiind de un ales sobor de slujitori.

1.4_bistr..JPGTotodatã Prea Sfinþia Sa a pecetluit Sf. Masã, târnositã de arhiereul Vartolomeu, Episcopul Rîmnicului Noului Severin în anul 1920.
Dupã slujba de resfintire s-a sãvârsit Sfânta si Dumnezeiasca Liturghie în biserica acestei parohii, care a devenit neîcãpãtoare pentru credinciosii prezenti la acest eveniment important din viata parohiei.

1.6_bistr..JPGLa finalul Sfintei Liturghii pãrintele paroh Stefan Ion a multumit Prea Sfintitului Pãrinte Nicodim, pentru dragostea si pãrinteasca purtare de grijã, precum si tuturor celor care, din obolul lor, au ajutat la refacerea si înfrumusetarea acestui sfânt locas.

Ca rãsplatã pentru efortul si munca depuse pentru renovarea acestui sfant locas, dar si ca un îndemn de a lucra pe mai departe cu toatã râvna pentru Biserica noastrã strãmoseascã, Prea Sfintitul Pãrinte Nicodim a acordat pãrintelui paroh Stefan Ion rangul de iconom stavrofor.

 

„Binecuvinteazã Doamne pe cei ce iubesc podoaba casei Tale”

A consemnat Arhid. Ciprian Mocanu, Secretar Eparhial.