RESFINTIREA BISERICII PAROHIEI BALA, PROTOPOPIATUL BAIA DE ARAMÃ
Marţi, 13 Noiembrie 2007 02:00

1.1.1.1_bala1.JPGDuminicã, 11 noiembrie 2007, Prea Sfintitul Pãrinte Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei, înconjurat fiind de un ales sobor de preoti si diaconi, a sãvarsit resfintirea bisericii cu hramul „ Sf. Ierarh Nicolae”  din satul Bala de Jos, filie a parohiei Bala, Protopopiatul Baia de Aramã.

Lucrãrile de construire a bisericii din statiunea Bala de Jos au început în data de 16 septembrie 1884, cu binecuvântarea P.S. Ghenadie Enãceanu, Episcop al Râmnicului Noului Severin, pe locul temeliei vechii biserici , lucrãrile finalizându-se în anul 1890.

1.1.1.1_bala__bis.JPGBiserica a fost restauratã între anii 1978-1980, însã din pricina intemperiilor si a trecerii vremii, ajunsese într-o stare avansatã de degradare, necesitând reparatii urgente.

Astfel în decursul anului 2007, cu ajutorul Bunului Dumnezeu s-au realizat la staruinta preotului paroh Semenescu Blidaru Ionut si cu sprijinul Secretariatului de Stat pentru Culte, al Primãriei Bala, al Consiliului parohial si al credinciosilor lucrãri de consolidare a temeliei, de înlocuire a vechiului acoperis cu unul nou si alte lucrãri de restaurare si înfrumusetare al sfântului Locas de închinare.

Încununarea ostenelilor preotului paroh si a credinciosilor acestei parohii s-a fãcut prin slujba de resfintire sãvarsitã de Prea Sfintitul Nicodim, înconjurat fiind de un ales sobor de slujitori.

1.1.1.1_bala_2.JPGDupã slujba de resfintire s-a sãvârsit Sfânta si Dumnezeiasca Liturghie în biserica acestei parohii, care a devenit neîcãpãtoare pentru credinciosii prezenti la acest eveniment important din viata parohiei.  

La finalul Sfintei Liturghii  pãrintele paroh  Semenescu Blidaru Ionut, care este si Protoiereu al Protoieriei Drobeta Turnu Severin Nord, a multumit Prea Sfintitului Pãrinte Nicodim, pentru dragostea si pãrinteasca purtare de grijã, precum si tuturor celor care, din obolul lor, au ajutat la refacerea ºi înfrumusetarea acestui sfânt locaº.

Ziua de prãznuire s-a încheiat cu agapa frãteascã oferitã de pãrintele paroh învitatilor prezenti.

 

„Binecuvinteazã Doamne pe cei ce iubesc podoaba casei Tale!”

 

A consemnat Arhid. Ciprian Mocanu, Secretar Eparhial.