Resfinţirea bisericii de la Oprişor
Luni, 24 Octombrie 2016 09:09

DSC 7025Mulțime mare de credincioși a participat duminică, 23 octombrie, la resfințirea bisericii de la Oprişor. Slujba de resfinţire și Sfânta Liturghie au fost săvârșite de către Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei. La acest moment au participat alături de credincioşii parohiei şi oaspeți veniți din localitățile din apropiere dar şi preoţi veniţi de la mai multe parohii.

Având hramul ,,Sf.Ierarh Nicolae”, sfântul locaş a fost zidit la jumătatea secolului al XIX-lea, fiind sfințit prima dată la anul 1869. În decursul timpului s-au făcut două restaurări majore, aceasta fiind cea de-a treia.

Pentru merite deosebite în activitatea pastorală cât și pentru implicarea în lucrările de restaurare ale lăcaşului de închinăciune, părintele Ionel Chipeșu a primit rangul de iconom stavrofor iar părintele Viorel Miulescu a primit rangul de iconom. De asemenea, cei care au contribuit îndeaproape la lucrările de împodobire ale sfintei biserici au primit din partea Centrului Epahial gramate de recunoștință.

La finalul Sfintei Liturghii, după cuvântările prilejuite de acest moment, a fost săvârșit un parastas de pomenire pentru preoții și ctitorii bisericii.


DSC 7030  DSC 7061  DSC 7122

 

DSC 7156  DSC 7363  DSC 7381

DSC 7395