Radio Lumina la ceas de sărbătoare
Vineri, 21 Aprilie 2017 00:03

radiolumina-livelogoRadio Lumina, postul de radio al Episcopiei Severinului și Strehaiei, împlinește duminică, 23 aprilie,  12 ani de emisie.
Pe 23 aprilie 2005, de ziua Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă - Ocrotitorul Severinului, s-au auzit pentru prima dată în eter programele acestui post de radio al Bisericii.

Prima emisie a fost transmisiunea în direct a Sfintei Liturghii arhiereşti de la Catedrala episcopală din Drobeta Tunu Severin, săvârşită de un sobor de arhierei.

Din data de 23 aprilie 2006, programele radioului pot fi ascultate şi pe internet.     

Radioul este unul din mijloacele moderne de misiune ale Bisericii şi alături de revistele eparhiale şi paginile de internet ale Episcopiei Severinului şi Strehaiei constituie elementele de prezentare a activităţilor bisericeşti, culturale şi sociale din Mehedinţi.

La Radio Lumina se transmit zilnic în direct sfintele slujbe (Utrenia, Sfânta Liturghie şi Vecernia), de la Catedrala episcopală din Drobeta Turnu Severin. Grila de programe cuprinde emisiuni cu caracter religios, cultural, social, muzical și informativ. Programele radioului încearcă să promoveze valorile moralei creştine şi să aducă de linişte în sufletele ascultătorilor. 

Sunt deja foarte mulţi români din întreaga lume care recepţionează Radio Lumina prin Internet şi care apreciază în mod deosebit cateheza pe care o primesc prin emisiunile radioului, informaţiile referitoare la viaţa spirituală a comunităţilor mari şi mici din Mehedinţi. Toate acestea au darul de a-i apropia şi mai mult de cei dragi rămaşi acasă.

De asemenea postul de radio “Lumina” al Episcopiei Severinului şi Strehaiei va avea, începând cu 23 aprilie 2017, o nouă grilă de programe. În noua listă radiodifuzabilă îşi găsesc locul emisiuni pentru cei mici, aflate în topul preferinţelor ascultătorilor mehedinţeni de toate vârstele, cât şi ediţii religioase, ştiinţifice şi culturale.