PS Nicodim va sluji la Catedrala Episcopală
Vineri, 30 Septembrie 2016 07:29

predica de pe munte52În duminica a 19-a după Rusalii (2 octombrie a.c.), Preasfinţitul Părinte Episcop Nicodim va sluji Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală ,,Învierea Domnului” şi ,,Sf. M.Mc.Gheorghe” din Drobeta Turnu Severin.

Credincioşii severineni sunt aşteptaţi să participe în numar cat mai mare la Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, pentru a se bucura comuniunea şi binecuvântarea ierarhului nostru.

În această duminică luăm aminte la Cuvântul lui Dumnezeu, aflat în Sf. Ev. după Luca, cap. 6, vers. 31-36: ,,Precum voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi asemenea; si daca iubiti pe cei ce va iubesc, ce rasplata puteti avea? Caci si pacatosii iubesc pe cei ce ii iubesc pe ei. Si daca faceti bine celor ce va fac voua bine, ce multumire puteti avea? Ca si pacatosii acelasi lucru fac. Si daca dati imprumut celor de la care nadajduiti sa luati inapoi, ce multumire puteti avea? Ca si pacatosii dau cu imprumut pacatosilor, ca sa primeasca inapoi intocmai. Ci voi iubiti pe vrajmasii vostri si faceti bine si dati cu imprumut, fara sa nadajduiti nimic in schimb, si rasplata voastra va fi multa si veti fi fiii Celui Preainalt, ca El este bun cu cei nemultumitori si rai. Deci fiti milostivi, precum si Tatal vostru este milostiv!”.