Părintele Nicolae Jinga – invitat special la Clubul Artelor din Drobeta Turnu Severin
Marţi, 18 Octombrie 2016 09:29

bun1Scriitori și oameni de cultură din medii diverse, au ales să participe zilele trecute la o dezbatere interesantă despre soarta manuscriselor scriitorilor și severineni, după trecerea la cele veșnice a acestora. Invitatul special al evenimentului a fost părintele Nicolae Jinga, membru al Uniunii Scriitorilor din România de aproape două decenii și autor a zece volume de proză, poezie și eseuri, redactor-șef al mai multor reviste de cultură din județul Mehedinți, personalitate marcantă ce se bucură de o aleasă apreciere în mediul cultural mehedințean și nu numai.

Cei prezenți au discutat despre necesitatea păstrării memoriei literare și a respectului pentru activitatea creatorilor de opere literare, pornind de la câteva exemple locale concrete în care neglijența urmașilor acestora a dus la pierderea definitivă a unor manuscrise și chiar biblioteci întregi, după dispariția acestora. Părintele scriitor Nicolae Jinga a citit apoi mai multe poezii, în manuscris, creații proprii dăruite cu multă emoție într-o atmosferă specială.

Amfitrioni ai evenimentului au fost Daciela Mâțu Rotaru și Valentin Vasilescu, coordonatori ai Clubului Artelor. Inaugurat recent la Palatul Culturii din Drobeta Turnu Severin, Clubul Artelor începe să coaguleze în același spirit creatorii de frumos, fie că este vorba de arte plastice, literatură și poezie, artele spectacolului sau pasionații de fotografie.

www.romanipentruromani.org