Preotul Dumitru Stăiculescu a trecut la cele veşnice
Marţi, 28 Februarie 2017 08:22

staiculescu

Veste dureroasă pentru locuitorii oraşului Vânju Mare. Preotul din localitate, Dumitru Stăiculescu a murit vineri la Spitalul Municipal “Filantropia” din Craiova. Preotul Stăiculescu a slujit în biserica din Vânju Mare de mai bine de 30 de ani.

Părintele Dumitru Stăiculescu s-a născut la 26 octombrie 1952 în localitatea Podeni din Mehedinţi. A urmat cursurile Seminarului Teologic din Craiova între anii 1967-1972. În 1976 a absolvit ca premiant Facultatea de Teologie din Bucureşti. În acelaşi an s-a preoţit pe seama parohiei Vânju Mare.

Părintele a crescut de mic într-o familie de slujitor al Biserici, tatăl său fiind cântăreţ bisericesc. Aceeaşi dragoste de slujire pentru Dumnezeu şi oameni a insuflat-o şi celor doi băieţi ai săi, astăzi vrednici slujitori ai Sfântului Altar. Unul este diacon la Craiova iar celălalt este preot la Drobeta Turnu Severin.

Familia şi câţiva apropiaţi din localitatea Vânju Mare l-au însoţit, luni, pe ultimul drum pe părintele Dumitru Stăiculescu, care a fost înmormântat la Craiova.

Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească!