Premierea elevilor cu rezultate deosebite la concursurile de cunoștințe religioase
Publicat de Pr. Marian-Alin Gigină   
Vineri, 09 Iunie 2017 11:54

DSC 2426Episcopia Severinului și Strehaiei i-a premiat în data de 12 iunie, pe elevii care au obținut rezultate deosebite la concursurile școlare desfășurate în cadrul disciplinei Religie – cult ortodox.

Începând cu ora 16.00, la Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin, reprezentanții Sectorului Cultural şi Învățământ din cadrul Episcopiei Severinului şi Strehaiei, precum şi reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Mehedinți au oferit diplome și premii celor 200 de elevi care au obținut rezultate bune la Olimpiada de Religie și la concursurile “Cultură şi spiritualitate romanească” şi “Ucenicii credinţei”, desfășurate în anul școlar 2016-2017.

La eveniment a fost prezent și Întâistătătorul Eparhiei, Preasfințitul Părinte Nicodim care i-a felicitat pe tinerii școlari şi le-a înmânat personal diplomele de recunoaştere a meritelor şi premiile. ”Observăm cu bucurie că dintre elevii de la școlile din județul Mehedinți se remarcă unii cu multă dorință de a cunoaște religia, de a afla lucruri noi, de a studia. Dorim să felicităm pe părinți pentru copiii lor cu rezultate frumoase la învățătură, felicităm pe profesorii care cu multă dăruire se implică, participă la diferite activități extrașcolare și își împlinesc misiunea de profesori de religie” a spus Preasfinția sa.

Premiile oferite elevilor constă în cărţi,  reviste, iconiţe şi alte obiecte de cult şi au fost acordate din partea Eparhiei, ca mulţumire pentru dragostea şi interesul arătat de elevi pentru studiul disciplinei religie, dar şi pentru încurajarea pe mai departe spre un progres şcolar şi duhovnicesc.

”După emoțiile și munca pe care au depus-o de-a lungul anului școlar 2016-2017, astăzi este momentul bucuriei, al bilanțului când toți participanții de la olimpiada de religie, de la concursul Cultură și spiritualitate românească și nu în ultimul rând cei mici de la concursul Ucenicii credinței au venit împreună cu părinții, cu bunicii și cu profesorii de religie pentru a se bucura de munca lor si de prietenia aceasta pe care încercăm sa o legăm între ei si Hristos” a spus Profesorul Dana Săftoiu Inspector de specialitate la disciplina Religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Mehedinți.

Recunoaștere au primit și dascălii de religie care i-au îndrumat pe tinerii școlari, insuflându-le dragoste față de valorile moralei creștine.

Catedrala

DSC 2416DSC 2420

DSC 2421