Preasfințitul Părinte Nicodim la hramul Catedralei Episcopale din Miercurea Ciuc
Publicat de Pr. Marian Alin Gigină   
Sâmbătă, 30 Septembrie 2017 13:52

Untitled

Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei va participa duminică, 1 octombrie, la Miercurea Ciuc, în Episcopia Covasnei şi Harghitei, la slujba Sfintei Liturghii săvârşită cu ocazia hramului Catedralei Episcopale - Acoperământul Maicii Domnului.

Slujba Sfintei Liturghii va fi oficiată de un sobor de ierarhi, în frunte cu Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, alături de o aleasă adunare de preoţi şi diaconi.

Biserica cu hramul ,,Sfântul Ierarh Nicolae" şi "Acoperământul Maicii Domnului" a fost construită între anii 1929-1936 de către preotul Gheorghe Cerbu și credincioșii români din Miercurea Ciuc, sub purtarea de grijă a marelui Mitropolit al Ardealului, Nicolae Bălan, care a târnosit-o în ziua de 8 noiembrie 1936.

După înfiinţarea Episcopiei Ortodoxe a Covasnei și Harghitei, în anul 1994, biserica ,,Sfântul Ierarh Nicolae" şi "Acoperământul Maicii Domnului" a devenit Catedrală Episcopală, eveniment prilejuit de instalarea primului Ierarh al Eparhiei, în persoana Preasfinţitului Ioan Selejan.