Oaspeţi de seama la Mănăstirea „Sf. Ana” din Orşova
Marţi, 27 Noiembrie 2007 00:28

orsovavideo.jpg         Sâmbătă, 24 noiembrie 2007, Prea Sfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Sf. Ana” din Orşova. Răspunsurile la strană au fost date de Corul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Timişoara, care a poposit la sfântul aşezământ monahal la invitaţia Prea Sfinţiei Sale.   

{playerflv}http://www.episcopiaseverinului.ro/video/stiri/noiembrie/oaspeti_sfAna.flv|480|360|#000000|false{/playerflv}          

          2aa.JPGCu acest prilej, formaţia corală a susţinut un concert de colinde, marcându-se astfel începutul perioadei în care în bisericile şi în casele creştinilor răsună colindul sfânt şi bun. 

          Corul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Timişoara este unul mixt şi este condus de către Pr. Prof. Nicolae Belean, existenţa sa legându-se de începuturile Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Timişoara – anul 1993.

       3vv.JPG După agapa frăţească oferită de obştea manastirii orşovene colindătorilor, Prea Sfinţitul Părinte Episcop, însoţit de membrii Corului Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Timişoara au poposit la Mănăstirea Vodiţa, ctitorie a  Sf. Cuv. Nicodim cel Sfinţit de la Tismana. Şi aici, coriştii timişoreni au vestit naşterea Pruncului Iisus în peştera din Betleem, susţinând un mini concert de colinde obştii mănăstiri Vodiţa, precum şi tuturor pelerinilor prezenţi la această mănăstire nicodimiană.
       A consemnat Arhid. Ciprian Mocanu, Secretar Eparhial.