Monahul Dimitrie Nicolăescu a trecut la Domnul
Publicat de Viorel Ianasi   
Sâmbătă, 29 Iulie 2017 17:57

Monahul Dimitrie-webNu cu mult timp în urmă, în ziua de 29 iulie, a trecut la Domnul monahul Dimitrie Nicolăescu de la Mănăstirea Vodiţa.
Om cu inimă de muntean blând, smerit şi cu frică de Dumnezeu a venit pe lume în comuna Godeanu din judeţul Mehedinţi, în Anul Domnului 1932, pe 26 ale lunii august.

S-a căsătorit cu Maria Nicolăescu cu care a avut şase copii. Doi dintre ei au răposat de mici, iar cei trei băieţi dintre cei patru copii rămaşi şi-au închinat viaţa slujirii lui Dumnezeu, urmând calea monahismului: Preasfinţitul Părinte Nicodim Nicolăescu, Episcop al Severinului şi Strehaiei, Arhimandrit Pavel Nicolăescu, stareţ al Schitului Topolniţa şi Arhimandrit Ioanichie Nicolăescu, stareţ al Mănăstirii Vodiţa.

După plecarea la cele veşnice a soţiei Maria, în anul 1999 este închinoviat la Mănăstirea Vodiţa unde a fost tuns în monahism de către Înaltpreasfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, pe atunci Mitropolit al Olteniei. A fost luat sub mantie de Preasfinţitul Lucian, Episcopul Caransebeşului.

Toată viaţa a fost un rugător către Dumnezeu, atât acasă, cât şi la slujbele Bisericii la care participa cu multă evlavie. Ca monah la prima ctitorie a Sfântului Nicodim de la Tismana s-a rugat mult pentru familie, rude, consăteni, cunoscuţi, atât vii, cât şi răposaţi.

Trupul neînsufleţit va fi depus în biserica Mănăstirii Vodiţa, duminică, 30 iulie, după Sfânta Liturghie. Tot aici va fi săvârşită şi slujba de înmormântare, luni, 31 iulie 2017, începând cu ora 10.00.

Bunul Dumnezeu să-l odihnească şi cu drepţii să-l numere întru Împărăţia Sa!