La mănăstirea Tismana se desfasoara cursuri clericale
Marţi, 06 Septembrie 2016 09:34

Manastirea TismanaCu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Irineu, 80 de preoţi din Mitropolia Olteniei participă în perioada 30 august – 7 septembrie 2016 la cursurile de obţinere a gradelor clericale de definitivat şi gradul II.

Activitatea, organizată de Sectorul Administrativ al Arhiepiscopiei Craiovei, este găzduită de Mănăstirea Tismana, judeţul Gorj. Cursurile sunt predate de profesori de la Facultatea de Teologie din Craiova, iar la finalul perioadei de predare, preoţii olteni vor fi evaluaţi scris şi oral, în baza rezultatelor obţinute urmând să primească o diplomă din partea organizatorilor.

Prezent la festivitatea de deschidere a cursurilor, Mitropolitul Olteniei a apreciat utilitatea unor astfel de cursuri pentru activitatea pastoral misionară a preoţilor. “Rodul acestor cursuri se împlineşte în viaţa şi activitatea specific preoţească, dar dincolo de cunoştinţele teologice pe care le împrospătăm, mai important este că ne putem întâlni, că putem să împărtăşim unii altora din experienţa pastoral-misionară, să ne reculegem la ctitoria Sfântului Cuvios Nicodim, dincolo de zbuciumul vieţii cotidiene…" a spus IPS Irineu.

Evaluarea preoţilor va avea loc în cursul dimineţii de marţi, 6 septembrie, urmând ca la orele serii să aibă loc festivitatea de închidere a cursurilor în prezenţa ierarhilor din Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Olteniei. Preoţii cursanţi au pregătit pentru acest eveniment un recital coral de muzică bisericească sub bagheta părintelui prof. Adrian Maziliţa şi a părintelui arhidiacon Nicuşor Lăzărică.