Întâlnire de suflet la Orşova
Vineri, 18 Ianuarie 2008 21:10

         Duminică, 20 ianuarie 2008, biserica Sf. Nicolae din parohia Tufări din Orşova găzduieşte un eveniment de suflet, prilejuit de lansarea filmului documentar ,,Pe urmele lui Iisus”. Acest film a fost realizat cu ocazia pelerinajului în Ţara Sfântă, organizat în noiembrie 2007 de părintele Mihai Zorila, preot paroh la parohia Tufări-Orşova.

          Cei aproximativ 40 de pelerini orşoveni, care au mers în Ţara Sfântă chemaţi de dragostea pentru Dumnezeu, vor avea ocazia să retrăiască momentele deosebite şi unice, ziditoare de suflet, parcurgând încă odată drumurile pe care au călcat paşii Mântuitorului în urmă cu 2000 de ani.

          Filmul documentar ,,Pe urmele lui Iisus”, realizat de studioul de producţie al Televiziunii Severin prezintă locurile unde s-a născut, a trăit, a profeţit, a fost răstignit şi apoi a înviat Mântuitorul. Din Bethleemul biblic, aflat acum pe teritoriul Palestinei, pelerinul este purtat prin locuri de credinţă, de la Nazaret la Capernaum, pe Muntele Fericirilor unde a ţinut Iisus predica de pe munte şi a rostit cele 9 fericiri, apoi la râul Iordan şi pe Muntele Măslinilor. Filmul prezintă în final Ierusalimul cu toate mărturiile sale de credinţă rămase până astăzi spre rugăciune şi meditaţie pentru toţi cei care cred sau nu cred.

 

            A consemnat pr. Mihai Zorilă, consilier economic.