Înâlnirea Tinerilor Ortodocşi, Iaşi 2017
Joi, 24 August 2017 08:29

sigla-ito 0ITO 2017 este organizat de Arhiepiscopia Iașilor prin Departamentul de Tineret și Asociația Studenților Creștin Ortodocși Români (ASCOR) Iași și va avea tema „Tânărul în căutarea Libertății”.

Evenimentul din această toamnă își dorește a fi un eveniment important, cu caracter național și internațional, ce va aduna în capitala Moldovei 7000 de tineri cu vârsta cuprinsă între 16 și 35. De asemenea, 550 de tineri vor fi implicați ca voluntari în proiect.

                Sunt așteptaţi la Iași între 1-4 Septembrie tineri ortodocși din România, Republica Moldova, Ucraina, Grecia, Serbia, Albania, Macedonia, Franța, Germania, Belgia, Italia, Spania, Portugalia, Irlanda, Marea Britanie, Elveția, Turcia, Iordania, Siria dar și de pe continentul african.

                Din Episcopia Severinului şi Strehaiei vor participa 50 de tineri însoţiţi de Pr. Iliescu Sorin, Inspector Specialitate Religie Săftoiu Daniela, Pr. Ghinea Gheorghe, Prof. Iliescu Sorinela, Prof. Ghinea Maria şi dl. Bîrlan Constantin

                Arhim. Nicodim Petre, Consilier al Sectorului de Misiune, Statistică și Prognoză Pastorală al Arhiepiscopiei Iașilor a vorbit despre tematica întâlnirii de anul acesta: Tânărul în căutarea libertății. Totodată, Părintele consilier a subliniat scopul evenimentului și așteptările pe care le au organizatorii:

                Încercăm să facem ca tinerii aceștia să plece cu o amintire frumoasă de la Iași și cu câteva lămuriri în ceea ce privește libertatea.

               Întâlnirea cu tinerii este o încercare de primenire a societății, de a le acorda încredere, de a le oferi niște răspunsuri, de a ne împrieteni cu ei și a le arăta că suntem aproape atunci când au întrebări și că pot primi răspunsuri, a precizat Arhim. Nicodim Petre.

                Evenimentul se încadrează în seria evenimentelor organizate la Baia Mare în 2013 și 2014, Cluj 2015 și București 2016 cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

                Principalele obiectivele întâlnirii sunt: Promovarea modelelor creștin ortodoxe, formarea tinerilor şi încurajarea dialogului între tineri.

Pe parcursul celor patru zile, vor avea loc numeroase evenimente, între care cele mai importante vor fi:

  • Conferința Tânărul în căutarea libertății susținută de Pr. Constantin Necula (2 septembrie, Grădina Palas);
  • Marșul Tinereții (3 septembrie, Parcul Copou → Catedrala Mitropolitană);
  • Concertul excepțional Holograf, Orchestra Lăutarii și Maestrul Nicolae Botgros și Ion Paladi (3 septembrie, în fața Palatului Culturii).

Moderatorul evenimentelor din perioada 1-4 septembrie va fi Daniel Buzdugan.

Programul complet al evenimentelor este disponibil pe site-ul ito2017.ro.