În întâmpinarea marelui Praznic al ,,Naşterii Domnului"
Joi, 20 Decembrie 2007 10:29

          În această perioadă în Episcopia Severinului şi Strehaiei au loc multe şi deosebite momente, toate menite să ne introducă mai mult în atmosfera marelui Praznic la ,,Naşterii Domnului”.

          Astfel, sala de festivităţi a Episcopiei Severinului şi Strehaiei a găzduit aseară, în ziua de 19 decembrie, o întâlnire a profesorilor de religie şi a elevilor acestora, intitulată sugestiv „Ceasuri de taină”.

          Acest moment  vine în întâmpinarea măritului praznic al Naşterii Domnului, de aceea reunirea s-a desfăşurat în jurul bradului, profesori de religie şi elevi cântând colinde şi discutând despre tradiţiile moştenite din străbuni.

           La această reunire a participat şi Prea Sfinţitul Episcop Nicodim. Prea Sfinţia Sa a primit în cursul zilei de ieri grupuri de colindători de la Şc. Nr. 2  şi de la Liceul de Artă ,,I.Şt.Paulian” din Drobeta Turnu Severin. Aceste momente au fost transmise în direct pe postul de radio Lumina.

           Tot ieri, PS Nicodim a participat la Casa Tineretului din Dr. Tr. Severin la a VI-a ediţie a festivalului ,,De la inimă la inimă pentru inimă”, organizat de Consiliul Judeţean Mehedinţi, prin Direcţia Generală de Protecţie a Copilului Mehedinţi, în parteneriat cu Episcopia Severinului şi Strehaiei.

 

 

            A consemnat Pr. Viorel Vlăducu, consilier mass-media.