Ierarhul nostru va sluji duminică în biserica Sf. Dumitru din Severin
Publicat de Viorel Vladucu   
Joi, 16 Februarie 2017 08:32

 DSC0276În Duminica Înfricoşătoarei Judecăţii (a Lăsatului sec de carne), părintele episcop Nicodim va sluji Sfânta Liturghie în biserica ,,Sf. Dumitru” din Drobeta Turnu Severin. Părintele paroh Vasile Ghiţan face o deosebită poftire tuturor credincioşilor severineni să participe în duh de rugăciune la comuniunea euharistică din cadrul Sfintei Liturghii ce va fi săvârşită în ziua de 19 februarie.

Biserica ,,Sf. Dumitru” a fost ziditã în anul 1873 de Joița Chintescu, în memoria unicului fiu, decedat la numai 20 de ani. Fiind avariată în luptele ce s-au dat pe 10-11 noiembrie 1916, biserica a fost refãcutã de Ghiţã Efta Bejan, veteran din rãzboiul din anul 1877, care a reparat toate stricãciunile din interior şi exterior, împodobind sfântul locaş cu pictură nouă. Aceste reparaţii au fost fãcute şi în memoria pomenirii bravilor eroi, morţi cu arma în mânã pe câmpia din jurul bisericii şi a oraşului.

Pânã în anul 1976 a fost folositã ca şi capelã de cimitir de cãtre toate bisericile din oraş, când P.F. Pãrinte Patriarh Teoctist Arãpaşu, pe atunci Mitropolit al Olteniei a transformat-o în bisericã parohialã.