Ierarhul mehedințenilor participă la pelerinajul de pe Muntele Mic
Luni, 12 Septembrie 2016 19:49

muntele mic 1De praznicul ,,Înălțării Sfintei Cruci”, la invitația Preasfințitului Părinte Lucian al Caransebeșului, și în acest an, ierarhul mehedințenilor – Preasfințitul Părinte Episcop Nicodim participă la pelerinjul de pe Muntele Mic. Episcopia Caransebeșului organizează anul acesta cea de-a 11-a ediție a acestui pelerinaj.

Ținând seama că în anul acesta se împlinesc 60 de ani de la canonizarea Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș, programul la sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci va începe marți, 13 septembrie, la ora 9:00, prin întâmpinarea moaștelor sfântului ocrotitor al Banatului la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” și Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș.

În ziua de 14, credincioși din întreaga Episcopie a Caransebeșului și din alte zone sunt așteptați să se alăture în comuniune la pelerinajul ce se va desfășura în stațiunea Muntele Mic, ajuns la cea de-a XI-a ediție. Programul va debuta la ora 8:30 cu întâmpinarea moaștelor Sfântului Iosif, la troița de la intrarea în stațiune, urmând procesiunea până la crucea-monument. În continuare va fi oficiată Sfânta Liturghie într-un Altar de vară amenajat la baza crucii, de către Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, înconjurat de un sobor de ierarhi, preoți și diaconi.

Muntele Mic este un loc cu rezonanţe spirituale puternice, aflându-se în vecinătatea Muntelui Sfânt al strămoşilor noştri geto-daci, de peste 70 de ani aici aflându-se un locaş de rugăciune neîncetată şi un monument ce aminteşte de eroii cauzei naţionale a românilor. De aceea după Sfânta Liturghie va fi săvârșită și o slujbă de pomenire a eroilor, vor fi depuse coroane și va fi prezentat un ceremonial militar.