HRAMUL MÃNÃSTIRII GURA MOTRULUI
Marţi, 16 Octombrie 2007 04:10
1_gm.JPGDuminicã, 14 octombrie 2007 Prea Sfintia Sa Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei a slujit Sfânta Liturghie la Mãnãstirea Gura Motrului cu prilejul prãznuirii hramului acestei mãnãstiri. Având în vedere acest important eveniment, multime de credinciosi s-au adunat cu multã evlavie la aceastã mãnãstire pentru a cinsti cu aleasã bucurie pe Sfânta Cuvioasa Parascheva, ocrotitoarea mãnãstirii, dar si pentru a fi alãturi si a se întâlni cu Întâistãtãtorul Eparhiei Severinului si Strehaiei.


În finalul Sf. Liturghii, Prea Sfintitul Pãrinte Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei a tinut un cuvânt de învãtãturã celor prezenti în care evoca momentul important al prãznuirii Sfintei Cuvioase Parascheva, subliniind anumite aspecte din viata acestei mare Sfinte Cuvioase a bisericii noastre.
 
Dupã cuvântul de 1.3_gm.JPGînvãtãturã, Prea Sfintia Sa alãturi de preotii si diaconii slujitori au oficiat slujba de pomenire a ctitorilor, staretilor, vietuitorilor si binefãcãtorilor acestei mãnãstiri adormiti în Domnul.
 
Ziua de prãznuire s-a încheiat cu o agapã frãteascã oferitã de vietuitorii Mãnãstirii Gura Motrului pelerinilor veniti la hramul acestei mãnãstiri.
 

A consemnat Arhid. Ciprian Mocanu, Secretar Eparhial.