Hirotonie de diacon si preot la parohia Ostrovul Mare, protopopiatul Drobeta Turnu Severin Sud
Marţi, 06 Noiembrie 2007 02:00
1.1.1_ostr._pr..JPG Sâmbãtã, 03 noiembrie 2007, Prea Sfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei a slujit Sfânta şi Dumnezeiăsca Liturghie în biserica parohiei Ostrovul Mare, protopopiatul Drobeta Turnu Severin Sud. Cu acest prilej, Prea Sfinţia Sa a hirotonit pe Prea Cucernicul Diacon Grecu Gigel Mirel întru preot pe seama bisericii cu hramul „Sf. Cuv. Parascheva” din parohia Ostrovul Mare, protopopiatul Drobeta Turnu Severin Sud .
Dupã otpustul Sfintei Liturghii, Prea Sfintitul Pãrinte, în prezenta a numerosi credinciosi, a instalat pe pãrintele Grecu Gigel Mirel ca preot paroh al parohiei Ostrovul Mare, înmânându-i Sfânta 1.1.1_ostr._instal.JPGEvanghelie, Sfânta Cruce si cheia bisericii.
Pãrintele Grecu Gigel Mirel s-a nãscut în data de 11 iunie 1977 în localitatea Vânju Mare, jud. Mehedinti. A absolvit Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Grigorie Teologul” din Craiova si actualmente este student al Facultãtii de Teologie „Sf. Nicodim” din Craiova, Sectia Pastoralã. Este cãsãtorit cu Grecu Alina Elena(nãscutã Ungureanu) din data de 30 aprilie 2006. În data de 28 octombrie 2007 a fost hirotonit diacon de cãtre Prea Sfintitul Pãrinte Nicodim la parohia Gîrla Mare, protopopiatul Drobeta Turnu Severin Sud, iar în ziua de 03 noiembrie 2007 a fost hirotonit si instalat ca preot paroh al parohiei Ostrovul Mare, protopopiatul Drobeta Turnu Severin Sud .
 
*
1.1.1_bisostr..JPGDupã rânduiala sfintei noastre Biserici, în cadrul Sfintei Liturghii sãvârsite în biserica parohiei Ostrovul Mare, Prea Sfintitul Pãrinte Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei a hirotonit întru diacon, pe Dl. Sergiu Grigore Popescu pe seama bisericii cu hramul „Sf. Arhid. Stefan” din parohia Lunca Jiului, protopopiatul Craiova, Arhiepiscopia Craiovei.
Nãscut în zona de nord a judetului Mehedinti (Com. Ponoarele) Dl. Sergiu Grigore Popescu a absolvit Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Grigorie 1.1.1._ostr._diac..JPGTeologul” din Craiova, Facultatea de Teologie „Sf. Nicodim” din Craiova, iar în anul 2007 a obtinut titlul de doctor în teologie, sectia Istoria Bisericii Ortodoxe Române, la Facultatea de Teologie „Andrei Saguna” din Sibiu, sub îndrumarea P.C. Pr. Prof. Dr. Mircea Pãcurariu. Actulalmente este lector la catedra de Istoria Bisericii Ortodoxe Române a Facultãtii de Teologie „Sf. Nicodim” din Craiova.
Rugãm pe Bunul Dumnezeu sã dãruiascã tinerilor hirotoniti, slujire curatã, rodnicã, îndelungatã, cu spor duhovnicesc spre slava lui Dumnezeu si a Sfintei Sale Biserici.
 
 
A consemnat Arhid. Ciprian Mocanu, Secretar Eparhial.