Hirotonia noului preot din parohia Grozeşti
Luni, 11 Februarie 2008 15:17

poza%20gen%20grozesti.JPGBiserica cu hramul ,,Naşterea Maicii Domnului” din Grozeşti a fost neîncăpătoare pentru zecile de credincioşi care au luat parte la Sfânta Liturghie, în cadrul căreia a fost hirotonit noul lor preot.

Iată că, după câteva luni, parohia Grozeşti are un nou păstor de suflete. Aceasta era vacantă din luna septembrie 2007, prin transferul preotului Valentin Văleanu la o parohie din judeţul Dolj.

           Duminica a XVII-a după Rusalii avea să fie momentul când, prin punerea mâinilor Prea Sfinţitul Episcop Nicodim, tânărul diacon Ioan Grigorie Mincu primea harul ce-i conferă puterea de a conduce pe calea mântuirii pe credincioşii încredinţaţi. La finalul Sfintei Liturghii, ierarhul nostru l-a instalat ca preot paroh al comunităţii din Grozeşti.

           La bucuria comunităţii au fost conectaţi şi locuitorii judeţului nostru prin transmiterea în direct, de către Radio Lumina, a acestui eveniment important din viaţa Eparhiei noastre.

           Tânărul preot Ioan Grigorie Mincu este originar din Vânju Mare şi este actualmente în anul III la Facultatea ,,Sfântul Nicodim” din Craiova.  


 

poza%201%20grozesti.JPG

poza%202%20grozesti.JPG

poza%203%20grozesti.JPG

poza%204%20grozesti.JPG

poza%205%20grozesti.JPG

poza%206%20grozesti.JPG

poza%207%20grozesti.JPG

 

                   A consemnat Pr. Viorel Vlăducu, consilier mass-media.