Hirotonia noului preot al parohiei Traian, protopopiatul Vânju Mare
Marţi, 09 Octombrie 2007 03:00
1.3.tr.JPGDuminicã, 07 octombrie 2007, Prea Sfinþitul Pãrinte Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei a slujit Sfânta si Dumnezeiasca Liturghie în biserica parohiei Traian, protopopiatul Vânju Mare. Cu acest prilej, Prea Sfintia Sa a hirotonit pe Prea Cucernicul Diacon Dumitru Stelian Alin întru preot pe seama bisericii cu hramul „Adormirea Maicii Domnuluil” din parohia Traian, protopopiatul Vânju Mare.
Dupã otpustul Sfintei Liturghii, Prea Sfintitul Pãrinte, în prezenta a numerosi credinciosi, a instalat pe pãrintele Dumitru Stelian Alin ca preot paroh al parohiei Traian, înmânându-i Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce si cheia bisericii.
Pãrintele Dumitru Stelian Alin s-a nãscut în data de 27 mai 1983 în localitatea Caracal, jud.Olt. A absolvit Seminarul Teologic 1.1.4tr.JPGOrtodox „Sf. Ierarh Nicolae” din Râmnicu – Vâlcea si Facultatea de Teologie „Andrei ªaguna” din Sibiu, Sectia Pastoralã. Este cãsãtorit cu Dumitru Ionela Alina(nãscutã Barbu) din data de 16 septembrie 2007. În data de 06 octombrie 2007 a fost hirotonit diacon de cãtre Prea Sfintitul Pãrinte Nicodim la parohia Meris, protopopiatul Baia de Aramã, iar în ziua de 07 octombrie 2007 a fost hirotonit si instalat ca preot paroh al parohiei Traian, protopopiatul Vânju Mare.
Rugãm pe Bunul Dumnezeu sã dãruiascã tânãrul preot slujire curatã, rodnicã, îndelungatã, cu spor duhovnicesc spre slava lui Dumnezeu si a Sfintei Sale Biserici.
 
 
 
A consemnat Arhid. Ciprian Mocanu, Secretar Eparhial.