Elevii mehedinţeni vor participa sâmbătă la Olimpiada de Religie
Joi, 16 Martie 2017 10:04

olimpiada religieÎn Episcopia Severinului și Strehaiei se va desfăşura sâmbătă, 18 martie, faza judeţeană a Olimpiadei de Religie, Cult Ortodox. La primele ore ale dimineţii, elevi de la toate şcolile din municipiul Drobeta Turnu Severin și din judeţul Mehedinţi îşi vor îndrepta paşii către Colegiul Tehnic "Decebal", unitate de învăţământ care va găzdui competiţia şcolară.


La faza judeţeană a Olimpiadei de Religie de anul acesta s-au calificat peste 180 de elevi din învățământul preuniversitar. Ca în fiecare an, participarea este destul de numeroasă la această disciplină, elevii apreciind materia ca fiind de bază în formarea și educarea lor. Totodată, în judeţul Mehedinţi s-a înregistrat un procent destul de ridicat al elevilor care au ales să frecventeze ora de Religie.
Elevii calificaţi în urma acestei etape judeţene a Olimpiadei de Religie vor participa în luna aprilie la faza națională care se va desfăşura la Craiova.
De asemenea, toţi elevii care se remarcă la concursurile școlare religioase vor fi premiați de către Episcopia Severinului și Strehaiei. Promotor al culturii și educației creștine pe meleaguri mehedințene, chiriarhul locului, Preasfințitul Părinte Episcop Nicodim, le acordă în fiecare an olimpicilor și profesorilor îndrumători, în semn de prețuire, diplome, icoane, cărți și CD-uri cu conținut religios.