Două concerte ale corul “Kinonia” în Săptămâna Luminată
Luni, 17 Aprilie 2017 12:32

CKCorul “Kinonia” al Episcopiei Severinului și Strehaiei acompaniat de Orchestra de folclor „Lăutarii Mehedințiului” a Liceului de arte „I.Șt.Paulian” din Drobeta Turnu Severin condusă de Prof. Nicolae Drăghia, va susține, Miercuri, 19 APRILIE 2017 la Sala de spectacole a Palatului Culturii „Teodor Costescu” începând cu ora  19:00  un SPECTACOL FOLCLORIC

 Joi, 20 APRILIE 2017,  Corul “Kinonia” va susţine, la aceeaşi oră şi în aceeaşi locaţie, un CONCERT DE MUZICĂ BIZANTINĂ

Corul bărbătesc Kinonia, condus de Pr. Iulian Pruiu, a luat fiinţă în anul 2005 şi de atunci susţine anual concerte în Drobeta Tr. Severin şi în alte localităţi din ţară, cu ocazia celor două mari sărbători, Naşterea şi Învierea Domnului nostru Iisus Hristos, precum şi a altor evenimente culturale.

Corul Kinonia abordează un repertoriu variat: creaţii corale religioase, populare şi patriotice, dar şi cântece populare autentice din judeţul Mehedinţi. Unul dintre obiectivele corului este redescoperirea cântecelor şi a vechilor tradiţii populare şi în mod special a cântului şi repertoriului bisericesc de tradiție bizantină, prin punerea în valoare a cântărilor psaltice ale marilor protopsalţi români.