Corul Kinonia a susţinut două concerte de cântece patriotice
Sâmbătă, 03 Decembrie 2016 09:34

DSC 8075Drobeta Turnu Severin şi Baia de Aramă au fost cele două oraşe unde corul Kinonia a susţinut în zilele de 1 şi 2 decembrie concertul de cântece patriotice prilejuit de ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI.

Atât sala Palatului Culturii din Dr.Tr.Severin cât şi sala Casei de Cultură din Baia de Aramă au fost neîncăpătoare. La ceas de mare sărbătoare românii au dorit să fie părtaşi la un regal muzica de excepţie ce s-a întins pe parcursul a 3 ore. La concert şi-au dat concursul Orchestra de folclor a Liceului de Artă "Ion Ştefan Paulian" din Drobeta Turnu Severin şi binecunoscuta solistă a folclorului mehedinţean, Angelica Stoican, recunoscută pentru valoarea creativă şi interpretativă atât în plan naţional cât şi internaţional. Cariera de peste patru decenii de activitate şi ardere lăuntrică în slujba cântecului din vatra satului mehedinţean, o recomandă ca pe o adevărată păstrătoare a valorilor neamului românesc şi implicit a satului de munte în care a descoperit ce înseamnă dragostea, bunătatea şi omenia, model de viaţă rămânându-i pentru totdeauna, aşa cum o mărturiseşte adesea, bunii şi străbunii săi. Doamna cântecului popular din Mehedinţi a cântat şi alături de membrii Grupului folcloric bărbătesc ,,Izvoraşul" al Episcopiei, un grup relativ nou, dar care a reuşit să se impună printr-un repertoriu ales şi prin rigoarea pregătirii fiecărei apariţii în public sau pentru înregistrări radio-tv, ori pentru albume proprii.

Doamna Angelica Stoican a revenit pe scena culturală a Mehedinţiului(alături de cunoscutul rapsod Victor Pârvănescu, un virtuoz al viorii, pe care îndrăgita interpretă l-a invitat la toate evenimentele importante din carieră), după mulţi ani de absenţă, alături de Corul Kinonia şi de Orchestra „Lăutarii Mehedinţiului”, această reapariţie pe scenă fiind răsplătită de public cu foarte multe aplauze şi căldură sufletească.

Evenimentul a fost binecuvântat de către Preasfinţitul Părinte Episcop Nicodim, care a încurajat şi supravegheat întotdeauna buna desfăşurare a evenimentelor cultural-religioase organizate de Centrul Eparhial. Spectacolul a fost transmis în direct de postul de radio Lumina al Episcopiei Severinului şi Strehaiei, atât în eter cât şi online. A fost marcată o premieră, prin faptul că spectacolul corului a fost transmis în format video pe pagina de facebook a postului de radio Lumina.

Spectacolul prilejuit de Ziua Naţională a României a fost susţinut vineri, 2 decembrie 2016, şi la Casa de Cultură din oraşul Baia de Aramă, prin implicarea şi cu sprijinul Părintelui Vasile Ganţu, Protopop al Protopopiatului Baia de Aramă.

Membrii corului Kinonia pregătesc deja tradiţionalul spectacol de colinde prilejuit de apropierea sărbătorii Crăciunului, spectacol ce va avea loc în 19 decembrie, ora 19.00, la Drobeta Turnu Severin.

 

 

 

DSC 8079DSC 8084DSC 8087

DSC 8130DSC 8141DSC 8156

DSC 8160DSC 8174DSC 8182