Câstigătorii Concursului „Icoana şi Şcoala mărturisirii” premiaţi personal de Patriarhul României
Publicat de Viorel Ianasi   
Luni, 22 Mai 2017 07:43

icoana si scoala marturisiri 02Concursul s-a adresat tuturor elevilor din învăţământul preuniversitar (7-18 ani) care sunt implicaţi în programul catehetic Hristos împăr­tăşit copiilor, derulat la nivelul parohiei de care aparţin. Totodată, acest concurs naţional a fost dedicat şi celor care se ostenesc la catedră sau la amvonul bisericii, urmărind să educe copiii pentru a-şi construi un viitor în care viaţa să fie trăită în deplinătatea ei. 

   La Centrul pentru formare continuă Dumitru Stăniloae din Bucureşti a fost proiectat în seara zilei de 20 mai 2017 un film despre Concursul Naţional de Creaţie Icoana şi Şcoala mărturisirii.   

   Prezent la eveniment, Preasfinţitul Varlaam Ploieşteanul le-a vorbit tinerilor despre amploarea concursului. Această lucrare a implicat mii de copii, sute de parohii, sute de cadre didactice şi rezultatele au fost dintre cele mai bune, a spus ierarhul potrivit Radio Trinitas.

   Materialul media a fost vizionat de copiii şi coordonatorii lor care au fost premiaţi cu prilejul hramului Catedralei Patriarhale, precum şi organizatorii competiţiei.

   Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a premiat în 21 mai 2017 pe câstigătorii Concursului Naţional de Creaţie Icoana şi Şcoala mărturisiri. Evenimentul a avut loc imediat după Sfânta Liturghie oficiată cu prilejul hramului Catedralei Patriarhale.

   Din Episcopia Severinului şi Streahaiei a participat portofoliul câştigător al locului I la etapa eparhială a concursului. Portofoliul a fost realizat de elevul Iupceanu Laurenţiu coordonat de Pr. Nebunu Vili Dorin din parohia Tarniţa, Protopopiatul Baia de Aramă.

   Au fost premiaţi şi câştigătorii Concursului Icoana ortodoxă – lumina credinţei.

 

icoana si scoala marturisiri 01  icoana si scoala marturisiri 03