Campanie pe Internet pentru menţinerea Religiei la Liceu
Publicat de Eugen Sonei   
Marţi, 12 Februarie 2008 11:33

             În contextul dezbaterilor pe margine proiectului Legii Învăţământului Preuniversitar, care prevede eliminarea Religie dintre disciplinele obligatorii, a fost iniţiată o campanie de strângere de semnături în favoarea menţinerii statutului actual al Religiei.

           Se solicită Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului păstrarea statutului actual al disciplinei, respectiv obligativitatea prezenţei Religiei în programul şcolar de la liceu. Aşadar, nu prezenţa elevilor la ora de Religie este obligatorie, existând libertatea de opţiune şi credinţă pentru cei de alte confesiuni şi pentru cei care se declară atei.

           În acest sens a fost creată o petiţie care poate fi votată on line – pe net – la adresa: http://www.petitiononline.com/PRCDOLL/

           Aşteptăm voturile pentru acestă petiţie din parte elevilor, a părinţilor şi a profesorilor la adresa de mai sus. Campania de strângere de semnături on line se va desfăşura până duminică, 17 februarie 2008, iar petiţia va fi înaintată Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului pentru modificarea proiectului legislativ.

           Este momentul oportun pentru a ne exprima convingerea că religia face parte din fiinţa noastră şi a neamului nostru, iar eliminarea ei va aduce deservicii atât sistemului educativ, cât şi societăţii româneşti, în ansamblul său.

           (Sursa: reintregirea.ro)