Campanie a Patriarhiei Române pentru susţinerea predării Religiei şi în liceu
Publicat de Eugen Sonei   
Joi, 14 Februarie 2008 12:33

          La începutul acestei săptămâni, Patriarhia Română a lansat campania „Nu vrem liceu fără Dumnezeu!”, pentru susţinerea predării Religiei în sistemul de învăţământ public şi în liceu, ca un act de dreptate şi o necesitate permanentă.

           Campania este susţinută mediatic de către Centrul de Presă „Basilica” al Patriarhiei Române prin Radio Trinitas, Televiziunea TRINITAS şi cotidianul „Ziarul Lumina”, dar şi de celelalte radiouri creştin-ortodoxe din ţară, precum şi de site-urile creştin-ortodoxe de pe Internet..

           Având în vedere că, în majoritatea statelor Comunităţii Europene, această disciplină se studiază şi la nivel liceal şi, totodată, cercetările sociologice şi psiho-pedagogice demonstrează că, pentru formarea unor competenţe şi atitudini moral-sociale ale tinerilor, este necesară studierea Religiei, Patriarhia Română consideră că învăţământul românesc, prioritate naţională, nu poate fi lipsit de componenta sa religios-morală.

           În primele două zile au fost înregistrate câteva mii de mesaje de susţinere a campaniei Patriarhiei Române, atât telefonic, cât şi pe adresele de e-mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza şi Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza . La finalul campaniei, toate mesajele înregistrate vor fi înaintate Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, precum şi comisiilor de învăţământ ale celor două Camere ale Parlamentului, care vor dezbate proiectele de lege privind educaţia.