Biserica din curtea Spitalului de psihiatrie din Poiana Mare jud Dolj a fost sfințită
Vineri, 09 Iunie 2017 11:56

DSC 9140Spitalul de psihiatrie din localitatea Poiana Mare, judeţul Dolj, are o nouă biserică construită în incinta uniţăţii medicale.

Biserica este din lemn în stil maramureşan şi are hramul “Sfântul Irodion de la Lainici”. A fost construită din temelie între anii 2011-2017, prin strădania Părintelui Dudău Florin, preot cu slujire misionară, şi a fost târnosită în data de 11 iunie 2017, în Duminica I după Rusalii numită și Duminica Tuturor Sfinților.

Piatra de temelie a fost pusa în data de 14 iulie 2011 această biserică fiind prima biserică din ţară care şi-a aşezat piatra de temelie în cinstea Sfântului Irodion de la Lainici. Biserica deţine şi un fragment din moaştele acestui Sfânt. Slujba de sfinţire a fost oficiată de un sobor de peste 20 de preoţi, în frunte cu Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei.

În cuvântul de învățătură de la finalul Sfintei Liturghii Preasfințitul Părinte Nicodim a felicitat pe toți cei ce s-au implicat la construirea acestei biserici. ”Felicitari tuturor care au sprijinit ctitoria acestei biserici și Bunul Dumnezeu să ușureze suferințele tuturor celor spitalizați aici…Sfântul Irodion să mijlocească pentru fiecare dintre noi care am venit aici, pentru toți cei care în biserica lui vor intra și se vor ruga”.

De asemenea managerul acestei unități, domnul economist Viorel Oprea a mulțumit Preasfințitului Părinte Nicodim pentru oficierea slujbei de sfințire, slujbă memorabilă care va rămâne în sufletele celor prezenți.

Părintele capelan Florin Dudău a amintit în cuvântul său de la finalul slujbei de faptul că nici un locuitor al acestui sat nu a mai participat la vreo slujbă de sfintire în localitatea Poiana Mare această biserică fiind prima biserică sfințită în localitatea aceasta dupa mai bine de un secol.

“Este o zi istorică pentru spitalul acesta cât și pentru localitatea Poiana Mare deoarece nimeni dintre contemporani nu a luat parte la sfințirea vreunei biserici în această comună. Pentru aceasta mulțumim Bunului Dumnezeu că ne-a ajutat să construim această biserică care este casa Sfintei Treimi, laborator al Învierii”

La finalul slujbei pentru osteneala depusa la ridicarea acestei biserici Părintele Florin Dudău a fost ridicat la rangul de iconom.

DSC 9201DSC 9461DSC 9282

DSC 9608DSC 9717DSC 9528

DSC 9835