Sâmbătă, 02 Septembrie 2017 22:09

Biserica din Buicești a fost resfințită

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, s-a aflat sâmbătă, 2 septembrie, în mijlocul credincioşilor din satul Buicești, filie a parohiei Pluta, protopopiatul Strehaia. Aici, Preasfinţia Sa a oficiat slujba de resfinţire a bisericii cu hramul „Sfânta Cuv. Parascheva“, la care au fost efectuate în ultimii ani mai multe lucrări de reparaţie şi modernizare prin purtarea de grijă a părintelui paroh Marinescu Vasile Daniel, sprijinit de enoriaşi şi în mod deosebit de familia Diaconescu-Iliescu Marius şi Rodica.

Lucrările au cuprins reparaţia exteriorului bisericii, pardosirea bisericii, achiziţionarea de mobilier nou şi construirea unei clopotniţe.

După slujba de resfințire, Preasfinția Sa a săvârșit Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, iar răspunsurile liturgice au fost date de protopsalţii Catedralei Episcopale din Drobeta Turnu Severin.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinţitul Părinte Nicodim l-a hirotesit pe părintele paroh Marinescu Vasile Daniel întru iconom-stavrofor,  pentru întreaga osteneală depusă în folosul Bisericii şi a credincioşilor din această zonă.

În finalul slujbei, Preasfinţia Sa a rostit cuvânt de învăţătură şi a transmis tuturor credincioşilor prezenţi binecuvântarea şi dragostea părintească și le-a vorbit despre folosul rugăciunii pe care trebuie să o înălțăm în biserică, rugăciune pentru cei vii dar și pentru cei adormiți.

Părintele protoiereu Gheorghe Popescu a pus de asemenea cuvânt de învățătură la inimile celor prezenți vorbindu-le despre bucuria pe care o are Dumnezeu atunci când noi venim în Casa Lui care este Biserica, bucurie pe care o avem și noi când copiii noștri calcă pragul casei părintești.

Părintele Daniel Vasile Marinescu a mulțumit tuturor celor care au contribuit la înfrumusețarea acestei sfinte biserici care în această zi a primit înnoirea prin slujba de resfințire oficiată de Preasfințitul Părinte Nicodim Episcopul Severinului și Strehaiei.

Doamna învățătoare a satului Buicești, actualmente pensionară, Elena Dediu și-a exprimat bucuria din aceste momente de la resfințirea bisericii din satul natal.

 

Citit 14354 ori Ultima modificare Luni, 04 Septembrie 2017 22:15

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Martie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube