Biserica de la Lumnic a fost sfinţită
Luni, 26 Septembrie 2016 07:55

DSC 5862Sâmbătă, 24 septembrie, Prea Sfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei a sfinţit biserica cu hramul ,,Sf. Emilian de la Durostorum” din satul Lumnic, com. Prunişor.

Piatra de temelie a fost pusă în data de 07 august 2015, lucrările de construire fiind suportate în totalitate de familia domnului Emilian Blîndu, fiu al satului. Pictura bisericii a fost executată de pictorul Niculae Vîlcu din Argeş, în tehnica acrilic.

Lucrările de construire a sfântului locaş au fost coordonate de preotul Iulian Vătuiu, care a primit o gramată de recunoştinţă pentru munca depusă în misiunea Bisericii. De asemenea, familia Blîndu din Lumnic şi pictorul Niculae Vîlcu au primit din partea Centrului Eparhial gramate de recunoştinţă.

În cuvântul de învăţătură rostit cu acest prilej, ierarhul mehedinţenilor a evidenţiat importanţa existenţei unei biserici în comunitate: ,,...să fiţi convinşi că Dumnezeu ascultă rugăciunile fiecăruia şi ori de câte ori veţi veni aici şi veţi vorbi cu El veţi simţi o uşurare, o alinare şi veţi primi ajutorul şi binecuvântarea Creatorului, a Părintelui, a Tatălui nostru, aşa după cum ne-a învăţat Iisus Hristos să-L numim pe Dumnezeu, atunci când ne-a spus rugăciunea Tatăl nostru...".

Ctitorul bisericii, domnul Emilian Blîndu, încărcat de emoţie, a dat glas simţămintelor pline de bucuie pe care le-a trăi în această zi mare: ,,A dat Bunul Dumnezeu să vină şi această zi în care s-a sfinţit biserica din satul nostru, pe care eu şi soţia mea am reuşit s-o ctitorim. Îi mulţumim Domnului că ne-a dat sănătate, ajutorul şi îndemnul de a face acest lăcaş sfânt. Îndemn pe toţi cetăţenii acestui sat să aibă grijă de biserica lui Dumnezeu şi s-o înfrumuseţeze mereu.... Când m-am născut în acest loc, am deschis ochii şi am văzut biserica noastră. Mai târziu, pe când eram tânăr şi am venit odată acasă, am văzut că biserica a fost dărâmată de comunişti. Atunci parcă ceva s-a dărâmat în sufletul meu şi am zis ,,Doamne, dacă-mi dai sănătate şi minte - fără de care nu poţi realiza nimic în viaţă - vreau să-Ţi ridic din nou lăcaş în locul acesta", unde din păcate tot oamenii au dărâmat-o cu tractoarele. În acest ceas, mulţumesc Domnului că mi-a ascultat ruga şi ajunserăm în această zi în care sfinţirăm lăcaş lui Dumnezeu".


DSC 5849  DSC 5871  DSC 5889

 

DSC 5908  DSC 5931  DSC 5958