Adunarea Tinerilor Ortodocsi din Oltenia va avea loc anul acesta la Mănăstirea Polovragi
Publicat de Eugen Sonei   
Joi, 18 Octombrie 2007 12:01
Mănăstirea Polovragi din judetul Gorj va găzdui sâmbătă 20 octombrie a.c., cea de-a cincea editie a ,,Adunării Tinerilor Crestini Ortodocsi din Oltenia”. La întrunirea de anul acesta sunt asteptati să participe circa 300 de tineri din judetele Dolj, Gorj si Mehedinti, care activează în cadrul grupurilor crestine înfiintate pe lângă parohiile din aceste judete.
Programul manifestării cuprinde participarea la Sfânta Liturghie si la o serie de dezbateri si discutii pe grupuri si în plen pe tema ,,Iubirea….nu cade niciodată”. Dezbaterile vor fi moderate de către Maica Siluana Vlad, stareta Mănăstirii Jitianu si regizorul Dan Puric, de la Teatrul National din Bucuresti.
Organizată sub patronajul spiritual al Mitropoliei Olteniei, întrunirea tinerilor crestini ortodocsi va fi onorată de prezenta IPS Teofan, Mitropolitul Olteniei, a PS Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei si a PS. Gurie Gorjeanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Craiovei. De asemenea, din partea Secretariatului de Stat pentru Culte, vor fi prezenti, ministru secretar de stat Gigel Sorinel Stirbu si consilierul Stelian Gombos.
Evenimentul de la Mănăstirea Polovragi reprezintă continuarea proiectului de pastoratie a tinerilor din Oltenia, initiat în anul 2003, atunci când, la Mănăstirea Jitianu de lângă Craiova, peste 400 de tineri s-au întrunit sub genericul ,,Tânărul în Biserică astăzi - libertate si iubire”. De atunci, această întrunire s-a realizat anual, primele două editii desfăşurându-se la Mânăstirea Jitianu, a treia la Mânăstirea Cămărăseasca din judetul Gorj, iar cea de anul trecut la Mânăstirea Topolnita din judetul Mehedinti.
În cadrul acestor întruniri, tinerilor li se oferă posibilitatea să-si mărturisească problemele si să-si exprime propriile opinii cu privire la relatia lor cu Dumnezeu si cu Biserica. 
 
A consemnat Pr. Viorel Vlăducu, consilier mass-media.