Adunarea Tinerilor Ortodocşi din Episcopia Severinului ediţia a VIII-a
Publicat de Viorel Ianasi   
Marţi, 06 Iunie 2017 12:55

01.DSC 2421

Mănăstirea mehedinţeană Topolniţa va găzdui duminică, 11 iunie, a VIII-a ediţie a Adunării Tinerilor Creştin-Ortodocşi din Episcopia Severinului şi Strehaiei. Vechea ctitorie a Sfântului Nicodim de la Tismana își deschide larg porțile și oferă un spațiu sacru tuturor acelora care sunt în căutarea rugăciunii și studiului. Şi viețuitorii cinstitei chinovii, îndrumați de părintele stareț Pavel Nicolăescu, vor ajuta la buna desfășurare a activităților.

Întâlnirea este organizată de Episcopia Severinului și Strehaiei, prin sectorul Cultural şi Învățământ, în colaborare cu Catedra de Religie a Inspectoratului Școlar Judeţean Mehedinţi în contextul Anului omagial 2017 al iconarilor şi pictorilor bisericeşti şi Anul comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română.

Câteva sute de tineri, însoțiți de părinți și dascăli, își vor da întâlnire la vechea vatră monahală pentru a dezbate diverse subiecte legate de tema întâlnirii: Curajul mărturisirii lui Hristos din temniţele comuniste până astăzi. Moderatorii discuțiilor pe grupuri sunt profesorii de religie din Mehedinţi.

Invitatul special de anul acesta este Pr. Ioan Şolea, Consilierul Sectorului Pastoral-Misionar al Arhiepiscopiei Buzăului, care va realiza o introducere în tematica întâlnirii, vorbindu-le celor prezenți mărturisitorii lui Hristos în temniţele comuniste.

Manifestarea dedicată tinerilor va debuta cu Sfânta Liturghie săvârșită de la altarul de vară de un ales sobor de preoţi şi diaconi.

Înainte de deschiderea sesiunilor de discuții, tinerii vor lua parte la tradiționala agapă frățească organizată de Episcopia Severinului şi Strehaiei.

Manifestarea de spiritualitate îşi propune să dezvolte în rândul tinerilor mehedinţeni abilităţile de comunicare, sporirea respectului faţă de familie și față de valorile ortodoxiei și conștientizarea realităților antropologice raportate la dimensiunea duhovnicească.

 

Foto arhivă:

DSC 2423  DSC 2435  DSC 2447  DSC 2483

DSC 2500  DSC 2599  DSC 2602