A fost sfinţită biserica de la Runcșor
Luni, 12 Septembrie 2016 13:26

DSC 5011Sambata 10 septembrie 2016 a fost sfintita Biserica cu hramul Sf Ioan cel Nou de la Suceava din satul Runcșor comuna Bala Județul Mehedinti. Satul Runcșor este o filie a parohiei Dîlma. Piatra de temelie a fost pusă la 1 iunie 2006 preot paroh fiind parintele Luca Diaconescu cel care s-a ingrijit de lucrarile ce s-au desfasurat la aceasta Sfanta Biserica.

Terenul pe care s-a construit sfanta Biserica a fost donat de familiile Mărgeanu si Cerbulescu iar materialele pentru constructie au fost donate de doamna Nicolina Florescu din Targu Jiu. Pictura bisericii s-a realizat intre anii 2014-2016 de catre pictorii Niculae si Florica Vâlcu in tehnica Alseco cu sprijinul familiei Cerbulescu din satul Rudina Comuna Bala.

Întreaga suflare creştinească a trăit atmosfera de sărbătoare prilejuită de popasul pastoral pe aceste meleaguri al Întâistătătorului Eparhiei Severinului şi Strehaiei, Preasfinţitul Părinte Nicodim.

Dis-de-dimineaţă, slujitorii Sfântului Altar, prezenţi la eveniment, au făcut ultimele pregătiri, sub coordonarea părintelui Luca Diaconescu. Astfel, a fost preparată compoziţia specială numită târnoseală, a fost adusă apa de trandafir şi s-au pus în rânduială cele necesare sfinţirii. La venirea ierarhului, preoţii şi credincioşii au întâmpinat arhipăstorul cu tradiţionalul imn chiriarhal, primind fiecare alese binecuvântări.

După slujba de sfinţire s-a săvârşit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, săvârşită în interiorul lăcaşului de închinare.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţitul Părinte Nicodim a mulţumit tuturor celor ce s-au implicat în construcţia casei Domnului, arătând că sfinţirea unei biserici este unul dintre cele mai rare evenimente de la care nu trebuie să lipsească nici un creştin. ,,...Biserica de aici s-a zidit în primul rând la dorinţa credincioşilor de a avea o nou lăcaş de închinăciune. Această dorinţă s-a împlinit acum. Biserica această va dăinui în acest loc minunat şi vas ta mărturi ecredincioşilor şi slujitorilor sfintelor altare şi nevoitorilor din stranele noastre bisericeşti. Este moment de bucurie în care se uită toate greutăţile inerente unui astfel de demers. Acest sentiment anima acum sufletele tuturor…", a spus Preasfinţitul Părunte Episcop Nicodim.

Târnosirea noii case a Domnului va rămâne cu siguranţă în conştiinţa credincioşilor. Pentru munca depusă în ogorul Domnului Parintele Luca Diaconescu a primit rangul de Iconom Stavrofor iar ctitorilor si donatorilor li s-au oferit gramate de recunostinta.

La final, toți cei prezenți au trecut prin sfântul altar pentru a se ruga și a săruta cu evlavie Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce și Sfânta Masă.


 

DSC 5015  DSC 5030  DSC 5041

 

DSC 5047  DSC 5067  DSC 5172

 

DSC 5169  DSC 5243  DSC 5323