Imprimă această pagină
Miercuri, 15 Noiembrie 2017 13:25

Primul Hram de după sfințire al Bisericii Sfântul Ioan Gură de Aur din Drobeta Turnu Severin

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Credincioșii severineni s-au aflat astăzi împreună în sigurul lăcaș de cult din Eparhia Severinului și Strehaiei închinat Sfântului Ioan Gură de Aur.

Astăzi a fost prima Sfântă Liturghie din zi de hram oficiată după târnosirea Bisericii din data de 8 octombrie anul acesta.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de către părintele episcop Nicodim înconjurat de un ales sobor de preoți. La finalul Sfintei Liturghii Preasfinția Sa a ținut un cuvânt de învățătură.

Parohia ortodoxă Calea Târgu Jiului a luat fiinţă cu scopul de a asigura asistenţa religioasă pentru credincioşii din zona de est a municipiului Drobeta Turnu Severin. Piatra de temelie a bisericii a fost pusă pe 10 iunie 2007, în anul închinat Sfântului Ioan Gură de Aur, iar astazi 13 octombrie s-a săvârsit prima liturghie de hram de la târnosirea bisericii.

Pictura acestei sfinte biserici a fost realizată în tehnică frescă în perioada 2012-2017 de o echipă condusă de către Lăcrămioara Anton, pictor bisericesc autorizat de către Patriarhia Română.

Paraclisul de la demisolul Bisericii în care s-au desfășurat slujbele timp de 10 ani cât s-a construit biserica are hramul Sfântul apostol Andrei.

 

Citit 4730 ori

Galerie de imagini