Imprimă această pagină
Miercuri, 22 Noiembrie 2017 17:23

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit vizita ambasadorului Republicii Armenia în România

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, l-a primit miercuri, 22 noiembrie 2017, la Reşedinţa patriarhală, pe Excelenţa Sa Hamlet Gasparian, ambasadorul Republicii Armenia, în vizită de rămas bun la încheierea misiunii diplomatice în România.

Domnul Hamlet Gasparian a fost însoțit de Preasfințitul Episcop Datev Hagopian al Arhiepiscopiei Bisericii Armene din România.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a apreciat activitatea Excelenței Sale în România și a subliniat că relațiile istorice dintre cele două popoare trebuie intensificate. Preafericirea Sa a amintit că ocrotitorul slujirii sale patriarhale este Sfântul Ierarh Grigorie Luminătorul, Arhiepiscopul Armeniei, care, în anul 2008, a devenit ocrotitorul noului Paraclis din Reședința patriarhală.

Patriarhul României a apreciat experiența poporului armean privind păstrarea identității sale etnice în pofida dificultăţilor istorice.

Domnul ambasador Hamlet Gasparian a dorit să mulţumească pentru ospitalitatea şi prietenia poporului român şi a Bisericii Ortodoxe Române manifestate faţă de comunitatea armeană din România.

Excelența Sa a menţionat că, în cei șapte ani de activitate diplomatică, a avut ocazia să descopere continuitatea relației istorice dintre poporul armean și cel român, precum și similitudini valorice și de mentalitate care le unesc.

Domnul ambasador a încurajat cunoaşterea reciprocă, realizând multiple vizite împreună cu armeni în toată România, îndeosebi în locurile unde a rămas vizibilă prezența armeană de veacuri.

În timpul discuțiilor, au fost amintite evenimentele istorice dramatice pentru armeni de la începutul secolului 20, urmate mai târziu de perioada ateismului comunist.

La final, a fost exprimată speranța materializării unei viitoare curse aeriene directe București-Erevan care va putea facilita organizarea de pelerinaje la multe lăcaşuri sfinte din Armenia și din România.

Biroul de presă ale Patriarhiei Române

 

Citit 4622 ori