Vineri, 25 Ianuarie 2019 21:22

Momente emoționante la hramul Seminarul Teologic din Craiova

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Vineri 25 ianuarie 2019, când Biserica Ortodoxă face prăznuirea Sfântului Grigorie Teologul, doi arhierei au slujit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Hramul Seminarului Teologic din Craiova.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Irineu, arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, la hramul așezământului teologic a fost prezent și Preasfințitul Părintele nostru Nicodim Episcopul Severinului și Strehaiei care a dat curs invitației preacucernicul părinte director Pătularu Ionuț Adrian, director al Seminarului Teologic Sfântul Grigorie Teologul din Craiova, pentru a coliturghisi alături de Mitropolitul Olteniei și soborul de preoti și diaconi prezent la hramul Seminarului.
În cadrul Sfintei Liturghii Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a hirotonit un nou preot pentru Parohia Vârvoru de Sus, cu hramul Adormirea Maicii Domnului, din protopopiatul Craiova Nord, județul Dolj. Părintele nou hirotonit, Nicola Daniel Emanuel, este absolvent al Seminarului Teologic din Craiova promoția 1999-2004 precum și al Facultății de Teologie din Craiova.
Tot în cadrul Sfintei Liturghii a fost hirotonit întru diacon tânărul teolog Grigore Alexandru Mărin pe seama parohiei Virșani, protopopiatul Târgu Cărbunești.
Răspunsurile liturgice la Sfânta și Dumneszeiasca Liturghie au fost date de elevii Seminarului Teologic, sub îndrumarea domnului profesor Victor Șapcă.
După rugăciunea amvonului, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, l-a hirotesit pe preacucernicul părinte Pătularu Ionuț Adrian, directorul Seminarului Teologic în rangul de arhidiacon, apoi a fost săvârșită o slujbă de pomenire pentru ctitorii acestui Seminar Teologic.
La bucuria agapei frățești și au adus aportul și elevii Seminarului Teologic care au încântat pe cei prezenți cu câteva cântece patriotice, dar și unele cântece ale lui Anton Pann cum ar fi „Leliță Săftiță” sau „Bordeiaș, bordei” sub îndrumarea domnului profesor Victor Șapcă.
Au mai susținut momente artistice și artiștii Zorina Bălan, Alexandru Lilea, tenor al Operei din Craiova, Bogdan Olaru.

Citit 5093 ori Ultima modificare Vineri, 25 Ianuarie 2019 23:06

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Martie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube