Imprimă această pagină
Miercuri, 05 Septembrie 2018 17:17

Duminică va avea loc resfinţirea bisericii cu hramul “Sfântul Ierarh Nicolae” din localitatea Izvoarele

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Duminică, 9 septembrie, Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, va săvârşi Sfânta Liturghie şi slujba de resfinţire a Bisericii “Sfântul Ierarh Nicolae” din Parohia Izvoarele, Protoieria Vânju Mare.

Lucrările actuale de renovare şi restaurare au fost realizate cu purtarea de grijă a P. C. Pr. Totoroanţă Aurel, parohul acestei biserici încă din 1978.

“Satul nostru Izvoarele a avut de-a lungul timpului nu mai puţin de 5 biserici, începând de la prima bisericuţă din lemn de la 1711 până la cea de astăzi care a fost zidită la 1912, cu cheltuiala Băncii Comerciale din Turnu Severin unde era preşedinte Theodor Costescu, fost director al Liceului Traian, iar ca director al Băncii domnul Ion Giurăscu. Cărămida şi varul au fost donate bisericii de domnul Iancu Boceanu, proprietar din acest sat, iar pictura şi odoarele s-a făcut pe cheltuiala locuitorilor acestui sat şi s-a sfinţit pe data de 11 octombrie 1931 în zilele Episcopului Vartolomeu al Râmnicului şi Noului Severin, fiind ca protoiereu al Judeţului Mehedinţi P.C. Pr. Pîrligras, iar preot paroh, Ilie T. Ioan” - a declarat părintele paroh Aurel Totoroanţă.

Citit 4490 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Septembrie 2018 18:13