Duminică, 01 Aprilie 2018 15:36

Duminica Floriilor Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin

Scris de
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În duminica aceasta, a VI-a a Marelui Post, Biserica drept-slăvitoare prăznuiește Intrarea în Ierusalim a Mântuitorului. Este o zi liturgică aparte amintind de unul dintre cele mai mari evenimente din viaţa pământească a Domnului nostru Iisus Hristos.

În zilele acelea, cetatea era plină cu oameni veniţi de pretutindeni la marea sărbătoare a Paştilor. Ea răsuna de zvonurile privitoare la Marele Proroc şi Făcător de minuni din Nazaret, Ce tocmai săvârşise cea mai mare dintre nenumăratele Sale minuni - învierea lui Lazăr.

De marele praznic al Floriilor, toate bisericile din ţară îmbracă haine de sărbătoare. Credincioşii severineni s-au bucurat de prezenţa Preasfinţitului Părinte Nicodim la Catedrala Episcopală din Drobeta-Turnu-Severin alaturi de soborul de preoti si diaconi ai Sfintei Catedrale. Răspunsurile liturgice au fost date în manieră monodică bizantină de cele două grupuri psaltice al catedralei. La finalul Sfintei Liturghii după rugaciunea amvonului Preasfințitul părinte Nicodim a binecuvântat ramuri de salcie, credincioşii împodobind cu ele uşile şi ferestrele caselor lor spre binecuvantare.

Floriile sau Duminica Floriilor marchează ultima Duminică dinaintea Învierii Domnului. Această sărbătoare reprezintă intrarea triumfală a Mântuitorului nostru Iisus Hristos în Ierusalim, unde a fost întâmpinat de o mulţime de oameni care ţineau în mâini ramuri de finic. Această sărbătoare este una dintre cele mai importante sărbători din anul bisericesc.

Citit 1019 ori

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

« Noiembrie 2018 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
 


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube